Fotografie voor beginners

Aanbevolen

Deze zomer verveel je je niet met deze tips!

Het is zomervakantie. Een tijd waarin we normaal gesproken er massaal op uittrekken naar het buitenland, naar het strand...

Geld verdienen met gamen

Als je ergens ongelofelijk goed in bent en tegelijkertijd er een passie voor hebt, dan is het slim om...

Wat te doen in Corona quarantaine?

Een paar maanden geleden leek het nog ver weg. Met lede ogen keken we toe hoe het leven in...

De top 10 van alle video slot spellen

Er zijn veel verschillende soorten casino spellen online beschikbaar, maar een van de meest populaire zijn video...

Hier moet je op letten bij het aanschaffen van een gaming pc

Mag je graag gamen op een pc? Dan is het belangrijk dat je hier de juiste computer voor koopt....

Fotografie hoeft niet moeilijk te zijn. Maar wanneer je er net mee wilt beginnen, kan er een hoop tegelijk op je afkomen. In deze blogpost worden de basisregels voor het maken van mooie composities uitgelegd. Zeggen deze regels je nog helemaal niets? Geen zorgen! Benieuwd geworden naar de composities van fotografie? Lees dan snel verder!

Welke camera gebruik ik als beginner?

Wanneer je net pas begint met fotografie, is het niet nodig om een dure camera aan te schaffen. De meeste telefoons beschikken over een prima camera waar je best mooie foto’s mee kunt maken. Maar als je al wel een camera hebt gekocht, kun je deze natuurlijk ook gebruiken. De eerste tip voor fotografie is om heel veel te oefenen. Hierdoor leer je op een andere manier naar dingen kijken. Ga ook vooral naar buiten met je camera. Buiten is er genoeg moois te vinden om goede foto’s van te maken. Ook is het belangrijk om je camera goed te leren vasthouden zodat je geen wazige foto’s krijgt.

De regels voor compositie

Wanneer je veel oefent met de verschillende composities, kom je er vaak achter dat het ene er net even mooier uitziet op de foto dan het andere. De verschillende compositieregels waar je mee kunt oefenen zijn:

  • De regel van derden. Hierbij verdeel je je beeld in 9 gelijke vlakken. Hierdoor krijg je 4 snijpunten waar de lijnen elkaar kruisen. Wanneer je een foto maakt, zorg er dan voor dat het onderwerp zich goed bevindt op een van die 4 kruizen. Zo krijg je een spannendere compositie dan wanneer je het onderwerp in het midden zou plaatsen.
  • De gulden snede. Ook hier verdeel je het beeld in 9 vakken, maar het vak in het midden is een stuk kleiner. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een wiskundige som. Hierdoor bevinden de snijpunten zich ook op een ander punt. Het uitgangspunt is nog steeds om het onderwerp op een snijpunt te hebben.
  • De symmetrische compositie. Met een symmetrische compositie zijn de twee helften nagenoeg gelijk. Dit kan zowel horizontaal als verticaal zijn.
  • De kijkruimte. Deze regel heeft te maken met de kijkrichting waarnaar je onderwerp kijkt wanneer dit een mens of dier is. We willen graag zien waarnaartoe wordt gekeken. Dus zorg voor genoeg ruimte aan die kant van de foto. 

Print je mooiste resultaten

Het is belangrijk om ook trots te kunnen zijn op je eerste mooie foto’s. Print daarom je mooiste resultaten altijd uit. Dit kun je laten doen op speciaal fotopapier. Zorg ervoor dat de inkt printer goed vol zit en van goede kwaliteit is. Je toner kopen, kun je gemakkelijk online doen.

Laatste berichten

Dit zijn de leukste cadeaus voor gamers!

Gamen is een zeer populaire hobby in ons land. Veel gamers besteden dan ook uren achter de gameconsole. In...

Fotografie voor beginners

Fotografie hoeft niet moeilijk te zijn. Maar wanneer je er net mee wilt beginnen, kan er een hoop tegelijk op je afkomen. In deze...

Een gepersonaliseerde drinkfles van Flaske is een goed cadeau

Water drinken zit, inmiddels, bij veel mensen helemaal in het systeem. Zeker na de warme zomer die we net achter de rug hebben is...

Hobby’s waar je niet eerder aan hebt gedacht

We hebben allemaal zo onze eigenaardigheden. We zijn niet allemaal de meest normale wezens en dat zie je soms ook terug in onze hobby’s....

Hoe kun je een game card inleveren?

Door de groei in het aantal gameconsoles, én in het aantal fanatieke gamers, worden ook de bijbehorende cadeaukaarten steeds populairder. De grootste gameconsoles, zoals...

More Articles Like This