Hoe kun je een game card inleveren?

Door de groei in het aantal gameconsoles, én in het aantal fanatieke gamers, worden ook de bijbehorende cadeaukaarten steeds populairder. De grootste gameconsoles, zoals Nintendo en PlayStation, bieden momenteel al hun eigen game cards aan. Met zo'n cadeaukaart kun je extra munitie of outfits kopen in je favoriete game. Maar dan moet je het geld natuurlijk wel eerst op je account zetten. Heb jij recentelijk een cadeaukaart gekregen, of wil je zelf een game card kopen? Lees dan vooral verder, want in dit artikel lees je hoe jij je cadeaukaarten kunt inwisselen voor saldo op je account.

Xbox

Allereerst de Xbox console. Zorg ervoor dat je bent aangemeld met het account waarop je het saldo wilt plaatsen. Druk vervolgens op de Xbox-knop op je console. Ga naar de homepagina van je console, en ga vervolgens door naar de winkel. In de Xbox winkel kun je kiezen voor het gebruiken van een code. Op je cadeaukaart staat een code van 25 tekens. Deze moet je hier invoeren. Controleer de code voordat je hem verstuurt, en klik op verzenden. Nu heb je de game card ingewisseld, en staat het geld op je account. De cadeaukaart zelf kun je weggooien.

PlayStation

Een andere populaire gameconsole is de PlayStation. Ook hiervoor kun je een game card kopen en gemakkelijk online inwisselen. Ga naar de PlayStation store en klik op de avatar van jouw account. Deze kun je vinden aan de bovenkant van het scherm. Controleer vervolgens of je bent ingelogd met het juiste account voordat je op de optie 'code inwisselen' klikt. Je wordt nu naar een pagina geleidt waar je jouw unieke code kunt invoeren. Check de code voordat je hem verstuur, en het tegoed is nu bijgeschreven op je account. Wacht altijd even totdat je het bedrag ziet verschijnen in je saldo, voordat je aankopen gaat doen. Het kan enkele minuten duren voordat het bedrag is bijgeschreven.

Nintendo

Nintendo beschikt over verschillende gameconsoles. De populairste zijn de WII en de Switch. Maak je geen zorgen, want de gift cards van Nintendo zijn bruikbaar voor al deze bovengenoemde consoles. Het is dan wel belangrijk dat je speelt met hetzelfde account waarop je het saldo plaatst: check dit daarom altijd even van tevoren. Open daarna de Nintendo eShop op je console. Klik hier op 'tegoed aanvullen', en je zult een vakje zien verschijnen. In dit vakje kun jij jouw unieke code intypen. Wanneer je de code verstuurt, zal het tegoed binnen enkele minuten zichtbaar moeten worden op je Nintendo account.