Dit is wat je in 2021 moet weten over cryptocurrency

Wil je ook meeprofiteren van de alsmaar groeiende populariteit van cryptocurrency, maar weet je nog niet zo goed wat dat inhoudt? Niet getreurd; het is allemaal gelukkig stukken makkelijker dan je denkt en dat zal je nu stap voor stap worden uitgelegd.

Wat houdt cryptocurrency in?

Crypto komt van het Engelse woord 'Encrypted' of 'Encryption', wat versleuteling betekent. Currency staat voor valuta. Het is simpel gezegd dus een versleutelde valuta. Dat klinkt voor de meesten nog steeds ietwat vaag, dus wordt het even wat makkelijker en duidelijk uitgelegd. Bij cryptocurrency 'koop' je als het ware valuta, alleen waar je dan bijvoorbeeld €1,- zou kunnen kopen, koop je in dit geval bijvoorbeeld 1 Bitcoin. De waarde hiervan ligt niet vast, dit is afhankelijk van de Bitcoin koers. Hoe meer mensen de Bitcoin kopen, hoe meer deze waard wordt. Hoe dit komt? Er is maar een beperkt aantal Bitcoins beschikbaar en in tegenstelling tot een paar jaar geleden, zijn er steeds meer landen en bedrijven die bijvoorbeeld Bitcoin als een geldig betaalmiddel beginnen te accepteren. Hierdoor wordt het makkelijker om hier gebruik van te maken, in plaats van het aan te schaffen en doelloos elke dag de bitcoin koers in de gaten te houden, wakend op schommelingen.

Dus Bitcoin?

Ja, zoals gezegd is Bitcoin een vorm van cryptocurrency. Is dit de enige? Zeker niet! Er zijn (net als met echte valuta) vele verschillende cryptocurrencies. Een andere bekende is Ethereum. Begint het al te duizelen? Maak je geen zorgen, je bent bijna klaar om voortaan zelf kritisch de Ethereum koers en Bitcoin koers in de gaten te houden. Zoals gezegd zijn er talloze verschillende soorten cryptocurrency. Om het niet ingewikkelder te maken dan het al is, worden alleen Ethereum en Bitcoin behandeld. Benieuwd naar de verschillen en overeenkomsten?

Overeenkomsten en verschillen

Overeenkomsten:
– Beiden gebonden aan 1 specifiek apparaat.
– Beiden maken gebruik van blockchaintechnologie (niet relevant voor nu, kun je gewoon vergeten).
– Beiden gevoelig voor schommelingen in de koers.

Verschillen:
– Bitcoin is een beperkte, onveranderde hoeveelheid.
– Ethereum is minder beperkt, wordt jaarlijks bij"gemaakt".
– Bitcoin is wereldwijd op meer plekken geaccepteerd dan Ethereum.

Zoals gezegd, beiden beperkt verkrijgbaar, wat ze populair, zeldzaam en gewild maakt. Door de recente gebeurtenissen (waaronder uitspraken van Bill Gates en Elon Musk) is de vraag naar deze 2 valuta gestaag toegenomen. Dit heeft er toe geleid dat de reeds toegenomen waarde nu nog verder de lucht in schoot. Het is namelijk door meerdere nieuwssites al bevestigd, Bitcoin is ondertussen meer waard geworden dan goud.