Virtual reality trainingen zijn dé toekomst

We kunnen er niet omheen, technologie is de toekomst. We gebruiken het dagelijks en zouden ons geen leven meer kunnen voorstellen zonder internet. Vooral in deze moeilijke corona periode is technologie voor bijvoorbeeld trainingsbureau’s en andere bedrijven een fijne uitkomst. We zitten veel thuis, maar willen toch online bij blijven met bijvoorbeeld onze studie of een training die je vanuit je werkt wilt volgen. Maar kan dit ook iets nieuws worden in de toekomst voor bedrijven die fysieke trainingen willen omzetten naar virtual reality trainingen?

Trainingen volgen met virtual reality

Het woord ‘virtual reality’ is je misschien al wel bekend, maar de term virtual reality (vr) trainingen kan nieuw voor je zijn. Met deze nieuwe technologie kun je trainingen volgen waar jij maar wilt! Met deze virtual bril kan je 360 graden om je heen kijken en alles in 3D beeld beleven. Daarnaast brengt de virtual reality ook veel positieve voordelen met zich mee. Studenten die leren met behulp van de VR-bril scoren gemiddeld hoger en onthouden de informatie die ze zien veel beter. Door het gebruiken van de virtual reality bril beleef je een andere manier van leren dan vanuit leren uit je schoolboeken. VR is niet alleen een goedkopere uitkomst voor trainingen dan klassikale lessen, maar je verminderd ook het milieu-impact.

Het gebruiken van de pico neo 2

De virtual reality bril is een opkomend product op de markt. Een ideale VR-bril, die gemaakt is met oog op de zakelijke markt, is de pico neo 2. Dit product bestaat uit een headset en controllers. Met de controllers kun je bewegingen maken en richtingen volgen. De controllers en de headset bevatten allebei een camera en door middel van elektromagnetische controller-tracking kan de headset de bewegingen van de controllers volgen. Je kunt de headset in alle vrijheid gebruiken, het zit namelijk niet aangesloten met kabels en is makkelijk mee te nemen. In de bril is een streaming applicatie gebouwd genaamd Boundless XR-platform, waarbij zowel draadloos als bedraad wordt ondersteund. Je kunt de bril dus ook aansluiten op je laptop om applicaties naar de headset te streamen. Benieuwd naar meer informatie over deze virtual bril? Lees dan snel de review Pico Neo 2 verder op de website.

Conclusie

Een ding is duidelijk, de virtual reality bril is de toekomst en uitkomst voor veel bedrijven. Je kunt er niet alleen trainingen meegeven, maar je kunt bijvoorbeeld ook een bedrijfsrondleiding geven of kennismaken met nieuwe collega’s. Er zitten dus veel voordelen aan het gebruiken van een virtual reality bril. Naast dat het je geld bespaart, lever je ook nog een bijdrage aan het milieu. Voor de zakelijke markt is de VR-bril pico neo 2 een van de beste headsets om te gebruiken.